Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5

Megemlékezés Berzsenyi halálának 177. évfordulóján

Megemlékezés Berzsenyi halálának 177. évfordulóján

koszoruzas130223Ma emlékezett meg a Bölcsőd-Sírod Egyesület a legnagyobb magyar ódaköltő halálának évfordulójáról a niklai temetőben. A megemlékezésen jelen volt L. Simon László leköszönő kultúráért felelős államtitkár is.

Dénes Gábor, az Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, majd szólt néhány szót a költő halálának és első temetésének körülményeiről. L. Simon László leköszönő kultúráért felelős államtitkár megköszönte a meghívást, először járt Niklán. A niklai remete, a szorgalmas és gondos gazdálkodó az egyik legkedvesebb költője. Megemlítette, az a tény, hogy Berzsenyit 1830-ban a Magyar Tudományos Akadémia első vidéki rendes tagjává választották, már akkor megmutatta, hogy a magyar kultúra egyenrangú része a vidék is. Kozma Krisztián a Búcsúzás Kemenesaljától című verset mondta el, majd Horváth Dóra Németh László Berzsenyiről szóló gondolatait idézte föl. Ők a marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulói. A gimnázium igazgatója és több tanára is részt vett az ünnepségen. A megemlékezés végén a jelenlévők megkoszorúzták Berzsenyi Dániel síremlékét.

A koszorúzást követően az államtitkár úr ellátogatott a Berzsenyi Emlékházba, ahol Hársházi Szabolcs a Községi Önkormányzat múzeumi közművelődési szakembere és Darabos József múzeumi-gondnok társaságában megtekintette a kiállítást.

 

© 2015 - Nikla Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva!
   
| szerda, 28. január 2015 || Designed by: LernVid.com |